Serwis opon - Wrocław

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolek2305
    Classic
    • 2010
    • 5

Serwis opon - Wrocław

Witam wszystkich xd

Być może będę na dniach szczęśliwym posiadaczem octavii I FL.

Jednak mam mały problem dotyczący jakby "finalizacji" zakupu. Oczywiście kupowałem już samochód , ale(!) zawsze w niemczech, gdzie dość jasno jest opisane wszystko w necie - co i gdzie robić dotyczące "powrotu na kołach do kraju". W PL to mój pierwszy raz i tu mam kilka pytań.

Powiedzmy byłem w serwisie np. skody i serwis mi potwierdza stan autka (silnik itede itepe zdrowy) albo i parę rzeczy do zrobienia. Dobra biorę - i teraz mam pytanie. Jak tym samochodem wrócić do domu? oczywiście kupno w PL i powrót do miejsca zamieszkania (też w PL).

Bo w niemczech są tablice z czerwonym paskiem (gdy wymeldowana fura) a u nas?

Czy faktycznie jak się dogadam z właścicielem , mogę wrócić do domu na jego blachach i wtedy muszę dopiero oddać tablicę w moim WK i wypowiedzieć jego OC ?

Czy zrobić gdy chcę mieć współwłaściciela z jego zniżkami 65% ? Czy na umowie na miejscu kupna samochodu to jakoś "zapisać" czy jak wrócę to "sporządzić nową umowę K-S" ?

Oczywiście za każdą informację dziękuję z góry

Pozdrawiam
    guajava^

P.S. gdy zły dział - proszę o przesunięcie.
  • 5021
    Classic
    • 2009
    • 19

Serwis opon - Wrocław

Idzie wiosna, pora zmienić opony

Nie mam (i nie planuję kupić) drugiego zestawu felg więc chodzi o przełożenie, wyważenie.
    Kogo polecacie? Oczywiście najfajniej będzie tanio i dobrze 8)
    -----
    dawniej: O1 1.9 TDI ALH

Komentarz

• pako11
      Drive
      • 2009
      • 64

od lat zmieniam na Kościuszki (nr nie pamiętam) przy skrzyżowaniu z Pułaskiego - obok jest mały bar Jędruś (mają extra ruskie) a po drugiej stronie ulicy nowo wybudowane Strostwo Powiatowe, zmiana z wyważeniem 20zł, jak trzeba gumy przerzucić to chyba 40zł i nie mam pojęcia jak to ma się do cen rynkowych... no i jeden feler - usługę wykonują na chodniku, mnie osobiście to nie przeszkadza bo widać samochód z baru
      F10 530D 258PS

Komentarz

• Salvatore
        Rider
        • 2008
        • 282

Do tej pory wymieniałem w Bobixie na Długiej i na Shellu koło Kauflanda i jestem zadowolony - przynajmniej dokręcają kluczem dynamometrycznym a nie pneumatem na maksa co się często zdarza...
        Natomiast z tego co pamiętam to było raczej drogo, chyba coś koło 60 zyla za zamianę 4 kół z wyważeniem.

Komentarz

Pracuję...